BAZA SEÇİMİNDE ÖNEMLİ NOKTALAR

BAZA SEÇİMİNDE ÖNEMLİ NOKTALAR

Bazaların tahmin edilenden çok daha önemli ürünler olmasının yanı sıra birçok farklı işleve sahip olduklarını da belirtmek gerek. Sağlıklı, rahat ve konforlu bir şekilde istirahat etmenin olmazsa olmaz koşullarından biri de iyi bir yatağa sahip olmanın dışında, bu yatağın taleplerinize ve gerekliliklere uygun kaliteli bir baza ile desteklenmesidir.

Birçoğumuzun her üründen beklediği gibi baza satın alırken de öncelikli konu ürünün uzun ömürlü olmasıdır. Dolayısıyla bazanın iskeletini oluşturacak temel malzemelerin sağlam ürünler ile tasarlanmış olması büyük bir önem taşır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ürünlerin tasarımında sunta yerine ahşap veya MDF iskelet tercih edilmiş olduğundan emin olunmasıdır.

Tüketicinin genel anlamda üründen beklediği en önemli gerekliliklerden bir tanesi de kolay temizlenebilme özelliğidir. Bazı bazaların tasarımlarında kullanılan ayaklar çok kısa olduğundan dolayı temizlik sırasında yatağı kaldırıp yer değiştirme zorunluluğu ortaya çıkar. Bu da güç istemesinin yanı sıra vakit kaybettiren bir uygulamadır. Satın alacağınız bazanın ayak yüksekliğinin; temizlik esnasında kullanılan elektrikli süpürge, vileda gibi temizlik ürünlerinin rahatça ulaşabileceği aralığa sahip olması; size hem zaman kazandıracak hem de zorlanmadan temizlik yapmanıza fayda sağlayacak önemli bir detaydır. Uzun süreli kullanım için dikkat verilmesi gereken noktalardan bir diğeri de bazanın tasarımında tercih edilmiş olan kumaşın türü ve yapısıdır. Tüy toplamayacak ve nemli bezle kolayca silinip üzerinde iz bırakmayacak olan kumaşlarla tasarlanıp üretilmiş bazalar; ergonomik kullanım açısından en ideal önekler olacaktır.

Tasarım, konfor, ergonomi ya da sağlamlık bir yana; bazalarda en çok dikkat edilmesi gereken nokta güvenliktir… Tam da bu noktada ürünün Emniyet Kilidine sahip olup olmadığına dikkat etmeniz gerekecektir. Üzerine yatağın da eklenmesiyle açılıp kapanması oldukça zorlaşan bu ürünler doğal olarak güvenlik açısından risk taşır. Bu sebepten ötürü satın alacağınız bazayı kaldırdıktan sonra demir aksamlarında emniyet kilidi olup olmadığını kontrol etmeniz büyük bir önem taşımaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top
Yeni içeriklerden ilk sen haberdar ol! Bildirimleri aç Teşekkürler