Ofis Dekorasyonunda Nasıl Mobilyalar Kullanılmalı?

Ofis Dekorasyonunda Nasıl Mobilyalar Kullanılmalı?

Ofis Dekorasyonunda Nasıl Mobilyalar Kullanılmalı?

İş dünyasında başarıyı artıran en önemli etkenlerden biri kuşkusuz ofis dekorasyonudur. Gelen müşterilerin şirketiniz hakkında edineceği ilk intiba, ofis dekorasyonununun kusursuz olmasıyla doğru orantılıdır. Ortamı rahat ve ferah hissettirecek mobilyalar, misafirler için olduğu kadar çalışanlar için de büyük bir motivasyon kaynağı oluşturur. Bu nedenle, kurumsal kimliğinizi yansıtacak tarzda mobilyalar tercih etmeniz önemlidir. Yeni nesil uzaktan çalışma modelinin daha fazla revaçta olduğu günümüzde, home office dekorasyonlar da büyük bir önem kazanmıştır. Evdeki çalışma alanlarının, en az ofisteki kadar motive edici olması, asıl ofisten uzak çalışan bireylerin ve freelance çalışanların öz disiplini üzerinde de yapıcı bir rol oynar. Çalışanların başarılarını yükselten ofis mobilyalarının ergonomik olması da estetik görünümü kadar önemlidir. Ofis mobilyaları tercihinizi yaparken tüm bu önemli kriterleri bir arada değerlendirmeniz, kimliğinizi yansıtan işlevsel ürünler seçmenizi kolaylaştıracaktır.

 

Şık ve Rahat Formlarla Yaratılan Ferah Ofis Alanları

Çalışma mekanlarını ciddi ve kurumsal gösteren en önemli bölge, konukların karşılandığı girişteki sekreterya kısmıdır. Sekreterya bölümünde görev yapan ofis çalışanlarının kolayca ofis makinelerine ulaşım sağlamasının yanı sıra, gelen konukları karşılarken rahat bir alanda hizmet veriyor olması da büyük önem taşır. Bu nedenle karşılama sonrasında misafirlerin alınacağı bekleme alanının dekorasyonu, genel ofis dekorasyonunun önemli adımlarından birini oluşturur. Bun için;

  • Bu alandaki mobilyaların genel dekorasyon stiliyle uyumlu olması, renklerin ve geometrik uyumun dikkate alınması, genel bir bütünlük algısı yaratır.
  • Karşılama ve bekleme alanında yer alan misafir bekleme koltuklarının konforlu ve kaliteli olması, konuklara kendilerini değerli ve özel hissettiren unsurlardır.
  • Duvarlarda dekorasyon renkleri ve stiliyle uyumlu birkaç tablo, etrafta dekoratif aksesuarlar ve canlı çiçekler de atmosferin kalitesini güçlendiren detaylardır.
  • Aynı zamanda duvar renklerinin nötral tonlarda olması durumunda mobilyaların daha koyu renklerde tercih edilmesi uygundur. Özellikle sıcak ahşap tonları, ofis mobilyası tercihlerinde her zaman garantili sonuç veren dekorasyon elemanlarından biridir.
  • Aynı zamanda ahşap mobilyaları seçerken yumuşak renk tonlarında doğal görünümlü mobilyaları tercih ederek ofis alanlarının tamamında daha ferah ve samimi bir silüet elde edebilirsiniz.
  • Metalik detayların da yer aldığı modern dekorasyon stillerinde ise hem doğal dokulu ahşap materyali hem de renklendirilmiş malzemeleri tercih edebilirsiniz.
  • Ayrıca güçlü bir ofis dekorasyonu tarzı yaratmak için deri, süet gibi ayrıcalıklı materyalleri de bu görünüme dahil edebilirsiniz.

Çalışmayı Keyifli Hale Getiren Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

İş dünyasının yönetim merkezleri olan ofisler, dekorasyonları doğru yapıldığında zaman geçirmekten keyif alacağınız yaşam alanlarına dönüşebilir. Böylece, işlevsel, şık ve kullanışlı mobilya tercihleriyle çalışanlarınızı daha verimli hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda iş yüküyle ortaya çıkan stres ve yoğunluğun etkisini azaltacak ferah ve konforlu mekanlarla işinizdeki gerçek başarıya odaklanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken küçük dokunuşlar, renk seçimleri, ahşap mobilyaların dokusu ve materyali, koltukların konforu ve dayanıklılığı gibi detaylarda saklıdır.  Örneğin;

  • Küçük mekanları daha geniş göstermek için küçük bir illüzyon uygulayarak açık renkleri daha fazla tercih edebilirsiniz. Ya da bej, açık gri, füme, krem ve beyaz gibi profesyonel iş dünyasına uygun renk tonlarının yanı sıra çalışanlara daha keyifli bir ortam yaratmak için canlı renk seçeneklerini de dekorasyona dahil edebilirsiniz.
  • Turuncu, yeşil ve kırmızı gibi renk tonlarıyla kontrast formlar yaratarak dinamik ve enerjik bir atmosfer oluşturabilirsiniz.
  • Çalışma ortamında personele kişisel alan tanıyan ve yaratıcılığını güçlendirecek rahatlığı sunan ofis tasarımları, başarıyı artırma yönünde etkendir. Yeni nesil çalışma sistemiyle birlikte ortaya çıkan workstation konsepti, bir arada çalışma kültürünü aynı kişisel alanda sağlayarak sunan bir ünitedir.
  • Aynı alanda çalışması gereken ve aynı zamanda bireysel çalışma alanına ihtiyaç duyan personele pratik bir çözüm yaratan ortak çalışma alanları, rahat ve fonksiyonel bir tasarım olarak dikkat çekicidir. Bilgisayar, telefon, ofis ve kırtasiye malzemelerinin bir arada kullanılmasını sağlayan bu tip tasarımlarla, siz de ofisinizde pratik çözümler elde edebilirsiniz.

Bunun için iş dünyasında “Ben de varım” diyorsanız, ofis mobilyalarını ve dekorasyonunu doğru seçmeniz gerekir. Sizi geleceğe başarıyla taşıyacak ofis sistemleri için Mobilya Kirala tarafından sunulan alternatif çözümleri değerlendirerek mobilyalarınızı ister bütünüyle değiştirebilir, isterseniz de belirli aralıklarla mobilya kiralama avantajlarından yararlanabilirsiniz. Böylelikle  home office evinizde ya da iş yerinizde çalışanlar için Mobilya Kirala`nın sunduğu ekonomik fiyatlarla rahat ve şık ortamlar oluşturarak işinizden daha fazla verim almanızı sağlayabilir, her daim kendinizi yenilediğinizi kanıtlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top
Yeni içeriklerden ilk sen haberdar ol! Bildirimleri aç Teşekkürler