Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır Püf Noktaları Nelerdir?

Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır Püf Noktaları Nelerdir?

Yaşam alanlarının en çok kullanılan eşyalarından biri olan koltuklar, gün boyu toza ve kire maruz kalır. Bu nedenle farkında olmadan kirlenen ve tozu hapseden koltukların  düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekir. Koltuk temizliği özellikle alerjik bünyeye sahip olanlar ve çocuklar için çok daha büyük bir önem taşır. Bunun için düzenli aralıklarla koltuk ve mobilya temizliği yaparak sizin ve sevdiklerinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

Koltuk Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Koltuklar, farklı kumaş dokuları kullanılarak tasarlanır. Genellikle hassas yapıya sahip olan kumaşlar, uygun yöntemlerle temizlenmediğinde var olan lekeyi daha kötü hale getirebilir ya da ekstra lekeler oluşmasına neden olabilir. Koltuklarınızı doğru temizlemek için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:

  • Koltuk temizleme işlemine, süpürge yardımıyla üzerindeki tozları tamamen temizleyerek başlayabilirsiniz.
  • Temizlik işlemi için kullanacağınız sünger, bez gibi materyallerin temiz olmasına ve koltuğun kumaş dokusunda hasar vermeyecek cinsten seçilmesine dikkat edebilirsiniz. Örneğin açık renk mobilya temizliği yaparken renk veren bir dokuya sahip materyal kullanırsanız, koltuğunuzu temizleyemez, aksine lekeler oluşmasına neden olabilirsiniz. Ayrıca sert kumaş fırçaları ile temizleyerek de kumaşa zarar verebilirsiniz.
  • Kullandığınız temizlik malzemesinin seçimi de önemlidir. Koltuğun kumaşına zarar vermeyen ve kimyasal içermeyen temizlik ürünlerini tercih etmelisiniz.
  • Koltuktaki inatçı lekeler çıkmazsa zorlamamalı ve profesyonel mobilya yıkama ekibinden yardım almalısınız.

Koltuk Nasıl Silinir?

Üzerinde oturduğunuz, uzandığınız ve zaman zaman da uyuduğunuz koltukların doğru yöntemlerle hijyenik bir şekilde temizlenmesi, hem sizin hem de ailenizin sağlığının korunması açısından oldukça önemlidir. Koltuklarınızı kumaş yapısına göre temizleme yöntemleri şunlardır:

 

Kumaş Koltuk Temizliği

Kumaş koltukların temizliğini yapmadan önce elektrik süpürgesi ile üzerindeki tozları ve tüyleri tamamen almalısınız. Koltuklarınızda ahşap materyaller varsa ılık sabunlu bir bez ile hafifçe ahşap yüzeyleri temizleyebilirsiniz. Ahşap materyaller, hassas bir yapıya sahiptir ve çabuk hasar göremeye eğilimlidir. Bu nedenle koltukların ahşap bölümlerinde, ahşap mobilya temizliği için tasarlanan temizlik malzemelerini kullanmanız daha uygun olabilir. Kumaş koltuk temizliği için ise su bazlı yumuşak deterjanları tercih edebilirsiniz. Doğal bir ürün olan Arap sabunu, kumaş koltuklar için iyi bir seçenektir. Bunun için 2 litre sıcak suyun içine, 1 çay bardağı Arap sabunu ekleyip sabunu iyice eritin. Ardından temiz bir bez ile koltuklarınızı silin. Daha sonra bir miktar yumuşatıcıyı soğuk suya ekleyip ikinci bir silme işlemi yapın. Tamamen sabundan arındırdıktan sonra koltuğu kurumaya bırakın.

 

Kadife Koltuk Temizliği

Kadife, oldukça narin ve su lekesi tutan bir kumaş cinsidir. Kadife koltukları temizlemenin en iyi yöntemi, karbonat kullanımıdır. Bu tarz koltukları temizlerken çitileme ya da ovma işleminden kaçınmanız gerekir. Aksi halde kadife kumaş dokusunda hasara ve koltuklarınızın çabuk eskimesine neden olabilirsiniz. Temizlemek istediğiniz koltuğun üzerine karbonat serpiştirin ve her noktaya değdiğinden emin olun. Ardından ılık su içerisine temiz bir bezi daldırın ve suyunu iyice sıktıktan sonra koltukları yavaş ve yumuşak hareketlerle silin.

 

Deri Koltuk Temizliği

Deri koltuklar, leke tutmaya eğilimli ve hassas dokuya sahiptir.Bunun için lekenin cinsi, deri koltuğun temizliğinde önemli bir faktördür. Koltuk üzerinde sıvı bir leke varsa ilk adımınız lekeyi kurutmak olmalıdır. Kağıt havlu ya da emiş kabiliyeti yüksek temiz bir bez ile sıvı lekeyi tamamen kurutmalı ve daha sonra deri koltuğu silmelisiniz. Bunun için kalıntı bırakmayan mikrofiber dokuya sahip temizlik bezleri, deri koltuk temizliği için idealdir. Bu nedenle koltuğunuz için yumuşak bir deterjan ya da sabun ile ılık su hazırlayın. Temizlik bezini bu suya daldırıp iyice sıkın ve koltuklarınızı silin. Fazla ovalamaktan ve bastırarak temizlemekten kaçının. Sabunlu suyun ardından soğuk ve temiz bir su ile koltuklarınızı ikinci kez sildikten sonra kurumaya bırakın. Eğer lekeler geçmemişse %10 alkol içeren su ile tekrar silebilirsiniz.

Eğer ki yukarıda sayılan önerilere rağmen mobilyalarınızın temizliğiyle başa çıkamıyorsanız ya da temizlik için yeterli vakte sahip değilseniz, bunu sizin için Sağlık Bakanlığının önerdiği koşullara göre yapan Mobilya Kirala hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bunun için uzman ekibi sayesinde tencereden koltuğa, bilgisayardan fitness ekipmanlarına kadar ihtiyaçlarınızın tamamını bir araya getirerek size özel çözümler sunar. Üstelik kiralanan eşyalar teslimattan önce, teslimat sırasında ve teslimat sonrasında Sağlık Bakanlığına uygun şekilde dezenfekte edilir.  Bunun için teslimat öncesinde mobilyalanızın temas noktalarına özellikle dikkat edilerek Sağlık Bakanlığı kurallarına göre dezenfekte işlemi gerçekleştirilir ve ardından ürünleriniz, taşıma işlemi için hijyen çantalarına yerleştirilir.Yine teslimat sırasında da Mobilya Kirala tarafından, ürünleriniz tek kullanımlık eldivenler ile taşınır ve aralıklı olarak dezenfekte işlemi gerçekleştirilir. Teslimat işlemi bittikten sonra da evinizden ayrılırken son kez, ürünler dahil olmak üzere, temas noktalarına dikkat edilerek dezenfekte işlemi yapılır ve mobilyalarınız temiz bir şekilde size teslim edilir. Siz de ev, öğrenci, genç çalışan, ofis ve işletme paketleri ile sizlere konforlu bir yaşam alanı sunan mobilyakirala.com üzerinden ihtiyaç duyduğunuz mobilyaları uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top
Yeni içeriklerden ilk sen haberdar ol! Bildirimleri aç Teşekkürler