Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaşam alanlarını güzelleştiren ve konforlu tasarım özellikleriyle dinlenmenize katkı sağlayan koltuk takımı modelleri seçilirken en fazla dikkat edilmesi gereken ev mobilyaları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Gerek dayanıklılığı ve gerekse bakımı, en az konforu sağlayan iç ve dış materyal seçimleri kadar önem taşıyor. Salon ya da oturma odası için seçeceğiniz koltuk modelinin birbirinden farklı kumaş ve tasarım özellikleri bulunuyor. Bu nedenle koltuk takımı alışverişine çıkmadan önce “Koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeliyim?” ve “Sert koltuk mu yumuşak koltuk mu satın almalıyım?” gibi soruların cevaplarını araştırarak kendinize küçük bir brief hazırlamanız gerekiyor. Böylece ihtiyacınız olan koltuk takımı hakkında hem kullanım hem de model konusunda bir fikir edinmiş olursunuz. Zamandan tasarruf sağlayan bu yöntem sayesinde, kısa sürede ve en ideal fiyata ihtiyacınız olan ürünlere kavuşabilirsiniz. 

Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Salon Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Salon için koltuk seçimi yaparken odanın metrekare büyüklüğü önceliğe alınması gereken kriterlerin başında geliyor. Geniş salonlarda nötral tonlar da dahil olmak üzere; koltuk alırken dilediğiniz renk seçimlerini yapabilirsiniz. Bununla birlikte, koyu renkli koltukları tercih ederek dekorasyonda kullanacağınız aksesuarların öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Salonu olduğundan daha geniş göstermek için öncelikli olarak köşe koltuk modellerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanında salonunuzu geniş göstermek için, açık renk duvar boyalarını ya da duvar kağıtlarını, füme, antrasit, bordo, koyu yeşil gibi renklerle tasarlanmış koltukları öne çıkarmak için uygulama yapabilirsiniz.  Böylece duvarlara asacağınız tablo ve aksesuarların da daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Salon koltukları, kullanım amaçları dikkate alınarak seçildiğinde daha memnun edici sonuçlar ortaya çıkıyor. Sürekli zaman geçirdiğiniz yaşam alanı olarak salonu tercih edecekseniz, daha rahat oturuma sahip ve ekstra konforlu yumuşak modellere yönelebilirsiniz. Bunun yanında salon yerine oturma odasında daha fazla zaman geçiriyorsanız, salon koltuklarınızı sert minderli modellerden yana tercih edebilirsiniz. Sert koltuklar, üzerinde uzun süre oturmak için ideal bir ürün niteliği taşımıyor. Bu yüzden, misafir ağırlanan ve daha kısıtlı zamanda kullanılan salonlarda tercih ediliyor. Oturma odalarında, rahat oturumlu, geniş ve yumuşak süngerlerle tasarlanmış koltuk çeşitleri daha işlevsel özellik gösteriyor. Salon ya da oturma odanızda retro koltuk takımı seçecekseniz, kumaşlardaki renk harmonisine uygun kırlent, yastık ve koltuk şalı modelleriyle ürünü daha elegan bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bu tip koltuk modellerini, hem salonda hem de oturma odalarında tercih edebilirsiniz. 

Salon Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Koltuk İskeleti Nasıl Olmalı?

Ağaç materyalden oyulmuş geleneksel koltuk iskeletleri, modern teknolojilerin gelişmesiyle birlikte yerini zaman zaman daha ağır gramaja sahip metal gibi yenilikçi malzemelere bırakıyor. Bununla birlikte, oldukça hafif ağaçlardan elde edilen ergonomik iskeletler de yeni nesil koltuk tasarımlarında kullanılmaya devam ediliyor. Evinizdeki eşyaların yerini değiştirirken ya da temizlik yaparken size büyük kolaylık sunan hafif ahşap materyal sayesinde, az enerji harcayarak istediğiniz işlemleri koltuklarınıza rahatça uygulayabilirsiniz. Metal konstrüksiyonlu koltuk modelleri, her ne kadar dayanıklı olsa da kullanımında büyük bir enerji harcamak gerekiyor. Yataklı koltuk ve kanepelerde daha fazla kullanılan metal iskeletler, dayanıklılığı ön plana alan kullanıcıların tercihi oluyor. Bunun yanı sıra yaylı koltuk mu süngerli mi tercih etmeniz gerektiği konusunda ikilem yaşıyorsanız, kullanım alışkanlıklarınıza göre seçim yapabilirsiniz. Yaylı koltuklar, uzun vadede yayların gevşemesi, süngerden ayrılması gibi teknik sorunlar ortaya çıkarabiliyor. Bununla birlikte süngerli koltuklar, daha uzun süre formunu kaybetmeden kullanılmaya devam ediliyor. Genel anlamda koltuk iskeletlerinin hem dayanıklı hem de hafif bir materyal olan gürgen ağacından üretilmiş olması, kullanımda ve dayanıklılıkta kullanıcıyı tatmin ediyor. 

Koltuk İskeleti Nasıl Olmalı?

Koltuk Alırken Hangi Kumaş Tercih Edilmeli?

Salon koltuklarında düz renklerle tasarlanmış süet, deve tüyü, teflon, kadife ya da deri gibi kumaş çeşitlerini tercih etmek, şıklığıyla salon atmosferini güçlendiriyor. Düz renkli ve elegan duruşa sahip kumaşlar, salon dekorasyonuna profesyonel bir tavırla döşenmiş hissi kazandırıyor. Salondaki perdeler, halılar ve diğer aksesuarların koltuk rengiyle kontrast tonlardan seçilmesi, ürünlerin renk ve modellerinin daha zarif görünmesini sağlıyor. Gerçek deri kumaşlar, hem şıklığı hem de kalitesiyle salonlara ekstra şıklık kazandırsa da kullanımda fonksiyonel bir tavır sergilemiyor. Sıcak mevsimlerde terlemeye ve soğuk havalarda üşümeye neden olan deri ve suni deriler, aslında koltuk modellerinin kullanımdaki işlevselliğini zayıflatıyor. Bunun yerine düz renkli, leke tutmayan, silinebilen ve havadar kumaşları tercih etmek, uzun ömürlü bir  kullanım için avantaj sunuyor. Oturma odaları için,  düz renklerin yanı sıra desenli kumaşlarla tasarlanmış keten ve pamuk dokulu kumaşlar daha sıklıkla tercih ediliyor. Hem salon hem de oturma odası için seçilen koltuk modellerinde yastık kılıfları, minderler ve koltuk kılıflarının mümkün olduğu kadar fermuarlı ve yıkanabilir kumaşlardan üretilmesi de büyük fayda sağlıyor. Ürünlerin temizlik ve bakımında kolaylık sunan bu tasarım, ürünlerin daha uzun süre kullanılmasını destekliyor. 

Siz de koltuk satın alırken ihtiyaçlarınızı öncelik  sırasına göre belirleyebilir ve en ideal koltuk modeline, en kolay ve hızlı biçimde ulaşabilirsiniz. 

Koltuk Alırken Hangi Kumaş Tercih Edilmeli?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top
Yeni içeriklerden ilk sen haberdar ol! Bildirimleri aç Teşekkürler