Öğrenci Evi ve Öğrencilik

Öğrenci Evi ve Öğrencilik

Öğrenciler, çeşitli eğitim kurumlarına giderek mesleki teknik ve beceriler edinip gelişimlerine katkı sağlamak isterler. Bu eğitim kurumları arasından özellikle üniversite seçiminde öğrenciler şehir dışı olanları tercih ederler. Farklı bir şehirde hiç bilmedikleri bir ortama giren öğrenciler uzun bir süre alışma süreci geçirirler. Farklı alışveriş merkezleri, marketler, otobüs durakları, restoranlar, kafeler ve daha pek çok mekan ya da kişiler yabancı gelebilir. Bu süreçte hiç bilinmeyen bir şehirde ve hiç tanınmayan bir kişiye güvenip birlikte eve çıkmak oldukça zor gelebilir. Yeni insanlara güvenebilmek, anlaşabilmek ve birlikte aynı evi paylaşabilmek sanıldığı kadar kolay değildir. Aksi durumlarda yabancı bir şehre uyum sağlama süreci uzayabilir. Bununla birlikte aynı eve çıktığınız kişilerle anlaşamıyor oluşunuz pek çok soruna yol açabilir. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı öğrenciler diğer kişilere karşı güven problemleri yaşarlar ve bunun sonucunda ayrı eve çıkmayı düşünürler. Fakat yalnız bir yaşamı tercih eden öğrencilerin o evde birlikte kaldığı iki ya da daha fazla kişi olmadan tüm masrafları üstlenmesi öğrencinin maddi durumunu zorlayabilir. Bu nedenle bu masraflarının altından kalkmak isteyen öğrencilerin ürünleri direkt olarak satın alması yerine ev içerisinde ihtiyaçları olan tüm mobilya ve ürünleri kiralayarak kullanması mümkündür.

Öğrenciler İçin Yalnız Yaşamanın Avantajları Nelerdir?

  •       Bir öğrenci, eğitim süreci boyunca sürekli yazılı ve sözlü sınavlar ile karşı karşıya kalır. Bu nedenle öğrencilerin sessiz bir ortamda iyice odaklanarak ders çalışması gerekir. Yalnız yaşayan öğrenciler ders çalışma plan ve programlarını diledikleri gibi hazırlayıp evin en rahat hissettikleri yerinde ders çalışabilme imkanına sahiptir.
  •     Eve giriş ve çıkış saatleriniz konusunda tamamen özgürsünüz. Ders programınızın yoğun olduğu ve ertesi gün çok önemli bir sınavınız olduğunda yorulup erken yatmayı tercih edebilirsiniz. Yalnız yaşadığınız için gece geç saatlerde sizi uykunuzdan uyandıracak biri olmaz. Aynı zamanda evinizde kalabalık yüzünden gürültü, yüksek müzik sesleri ya da diğer rahatsız edici herhangi bir durumla karşılaşmazsınız.
  •     Evinizin her köşesini dilediğiniz gibi organize edebilir eşyalarınızı rahatlıkla istediğiniz yerlere koyabilirsiniz. Evi dağıtan ya da mobilyaların düzenini bozan sizden başka hiç kimse yoktur.
  •     Beslenme konusunda hiç kimse ile fikir ayrılığına düşmeden canınız ne isterse yiyebilirsiniz. Herkesin damak tadı ve beslenme biçimi farklı olduğundan farklı kişilere uyum sağlamak zordur. Bu nedenle bir öğrenci için yalnız yaşamanın en büyük avantajlarından birisi de mutfağı istediğiniz gibi kullanmaktır.

Öğrenciler İçin Yalnız Yaşamanın Dezavantajları Nelerdir?

  •       Çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik ve benzeri tüm ev işlerini tek başına üstlenmek bir öğrenciyi zorlayabilir.
  •      Normal hayatında çok sosyal olan bir öğrenci tek başına bir evde yaşadığı zaman yalnızlık dolayısıyla çeşitli psikolojik problemler ile karşı karşıya gelip can sıkıntısı gibi durumları yaşayabilir.
  •      Öğrenci evde yalnız yaşadığı süreçte hasta olursa kendisini toparlamakta güçlük çekebilir. Bazı durumlarda yanında bir refakatçi desteğine ihtiyaç duyabilir.

Aynı zamanda öğrenciler için yaşadıkları evin mobilyalarını satın almak başlı başına bir problemdir. Mobilya kiralama hizmeti ile yabancı bir şehre giden bir öğrenci, yaşayacağı evde ihtiyacı olan tüm mobilya ürünlerini kısa ya da uzun vadede rahatlıkla kullanabilir. Siz de yeni eğitim ve öğretim sürecine başlayacağınız o şehirdeki evinizde mobilyalarınızı kiralayıp hızlıca yerleştirdikten sonra daha iyi uyum sağlayabilirsiniz. Özellikle tek başına yaşamak isteyen bir öğrenciyseniz ve ev içinde bütçenizi ya da harcamalarınızı en ekonomik şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız mobilya kiralama hizmeti tam da size göre bir fırsattır. Siz de dilediğiniz süre boyunca az bir bütçe ile evinizin mobilyalarını kiralayıp keyifli bir ortam yaratmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top
Yeni içeriklerden ilk sen haberdar ol! Bildirimleri aç Teşekkürler