YAZLIĞINIZA DAHA ÇOK IŞIK KATIN

YAZLIĞINIZA DAHA ÇOK IŞIK KATIN

“Yazlığınıza daha çok ışık katın, aydınlık bir ortamda keyifli bir tatilin keyfini çıkarın…”

 

Aydınlık denilince akla ilk gelen kelime ferahlık olabilir. Aydınlık ve ışıklı bir ortam ferah bir alan oluşturulmasını sağlar. Ferahlık ise gündelik hayatımıza etkisi çok büyük olan huzur, keyif ve neşe duygularını kazandırır. Tüm bu kavramların birbirine derinden bağlı olduğu bir ortamda evinize yapacağınız dekor ise büyük bir rol oynamakta. Yaz sezonunu parıldayan gün ışığının altında huzurla geçirdiğimiz yaz sezonunda evinizin de ışıldamasını istemez misiniz?

Bu yüzden aydınlık denilince ilk akla gelen renkle başlamak gerekir. Doğal olarak beyaz rengi ile. Siz de ışığı az alan odalarınızda ve mobilyalarda beyaza ağırlık vererek, daha aydınlık bir ortam oluşturulması yönünde önemli bir adım atabilirsiniz. Evinizin iç mekânında yakaladığınız gün ışığını yansıtacak şık ayna modelleri ile, daha aydınlık bir ortamın oluşmasına katkıda bulunabilirsiniz. Doğru bir açıda konumlandıracağınız dekoratif bir aynanın (örneğin pencere karşısına) daha ferah bir görünüm yakalamanıza büyük bir katkı sağlayacağını söyleyebiliriz.

Koyu tonlarda yüzeylere sahip olan odalarda ise; şık bir kontrast yaratacak şekilde ve koyu tonları olabildiğince dağıtma şartıyla, canlı renklerde halı ve kilimler tercih edilebilir. Özetle bir odanın tamamen koyu tonlardan oluşması hoş durmayacağı gibi, tamamıyla açık tonlar da göz tırmalayıcı olabilir. Kısmen koyu renkli detaylar ile odanızda bir denge oluşturmanız, aydınlık parçaları da daha kolay bir şekilde ön plana çıkarmanızı sağlayacaktır.

Son olarak belirteceğimiz nokta, kulağa biraz tuhaf gelebilir. Fakat ışığı yansıtmak ve daha aydınlık bir ortam göstermek için en çok dikkat etmeniz gereken şey; mat yüzeyleri tercih ederek, ışığın her yöne eşit olarak dağıtılmasını sağlamaktır. Bu yüzden, ağırlıklı olarak mat yüzeyleri tercih etmeye çalışırsanız, sezonu ışığı yakaladığınız aydınlık bir ortamda yazın keyfini çıkararak geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top
Yeni içeriklerden ilk sen haberdar ol! Bildirimleri aç Teşekkürler