Öğrencilik Hayatınıza Keyif Katacak Öğrenci Şehirleri

Öğrencilik Hayatınıza Keyif Katacak Öğrenci Şehirleri

Şehir dışında üniversite okumak, pek çok öğrencinin en büyük hayallerinden biridir. Hayatın en keyifli dönemleri arasında yer alan üniversite hayatını farklı bir şehirde yaşamak, hem hayatı öğrenmek hem de yeni kültürler tanımak açısından son derece faydalı. Bu yüzden de üniversite tercihinde bulunacak pek çok öğrenci, hangi şehre gitmesi gerektiği hakkında araştırma yapar. Halk arasında öğrenci şehirleri diye de bilinen öğrenciler için birçok kolaylık ve sosyal imkan sunan şehirleri sizler için derledik.  Peki size en uygun öğrenci şehri hangisi, biliyor musunuz? İşte karşınızda öğrenci dostu şehirler ve size sunacakları imkânlar!

Eskişehir: Öğrencilerin Vazgeçilmezi

Üniversite okumak için en ideal şehirleri sayarken elbette ki ilk olarak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentleri düşünebilirsiniz. Peki, bu şehirlere nereler alternatif olabilir? Bu soruya verilecek en güzel yanıtlardan biri, Eskişehir. 

“Öğrenci şehri” olarak bilinen Eskişehir’de üniversite okuyan gençler için birbirinden avantajlı imkânlar bulunur. Çok sayıda kafe, restoran ve kitapçıya ev sahipliği yapan Eskişehir, bir yandan okurken diğer yandan yarı zamanlı çalışmak isteyen öğrenciler için son derece idealdir. Ev kiralarının uygun olması da Eskişehir’i öne çıkaran detaylar arasındadır. 

Şehirde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi gibi eğitim kurumları bulunuyor ve bu sayede çok sayıda öğrenciyle tanışmanız ve sosyalleşmeniz mümkün oluyor. Şehirde çok sayıda şirket, fabrika, atölye, yerel kanal ve yayınevi de faaliyet gösteriyor. Bu sayede eğitim aldığınız alanda staj yapabilir, iş bulabilir ve dilerseniz Eskişehir’e kalıcı olarak yerleşebilirsiniz.

 

Konya: Tarih ve Kültürün Buluşma Noktası

Üniversite hayatınızı Anadolu Selçuklu Devleti’nin başkentinde, sokakları tarih ve kültür kokan bir şehirde geçirmek ister misiniz? O halde Konya tam size göre! 

Türkiye’nin en geniş yüzölçümüne sahip şehri olan Konya’da Selçuk Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi gibi çok sayıda eğitim kurumu faaliyet gösterir ve bu sebeple de şehirde her dönem 100 binden fazla öğrenci ikâmet eder. Bu sayede kolayca sosyalleşebileceğiniz ve yeni insanlar tanıyabileceğiniz şehirde keyifli vakit geçirebilmeniz için birbirinden etkileyici kafeler, restoranlar, kütüphaneler, parklar, bahçeler, piknik alanları ve müzeler de bulunur. 

 

Her sokağında ayrı bir tarihi yapıyla karşılaşabileceğiniz şehirde hızlı tramvay, otobüs, minibüs gibi ulaşım araçları gece geç saatlere kadar çalışır. Şehre ulaşım ise uçak, hızlı tren ya da otobüs aracılığıyla kolayca gerçekleştirilebilir. Uygun fiyatlı evleri ve apartlarıyla da dikkat çeken Konya, çok sayıda ticari girişime ev sahipliği yapması sayesinde size çok sayıda yerde iş bulabilme fırsatı da sunar.

Tekirdağ: Hem Eğitim Hem Eğlence

Üniversite eğitiminiz boyunca hafta sonu tatillerinde ve bahar dönemlerinde kolayca deniz kenarına ulaşabilmek isterseniz mutlaka değerlendirmeniz gereken şehirler arasında Tekirdağ da bulunur. 

 

Namık Kemal Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan şehir, deniz kenarına kurulmuş olmasıyla turistik bir niteliğe sahiptir. Üniversitenin bazı meslek yüksekokullarının Şarköy, Süleymanpaşa, Muratlı gibi turistik bölgelerde olması, eğitimle eğlenceyi bir araya getirmenizi sağlar. Tekirdağ’da üniversite okuyarak istediğiniz her an birbirinden etkileyici plajlara kolayca ulaşabilir, cazip kira bedelleriyle konforlu evlerde yaşayabilir, şehirdeki geniş imkânlar sayesinde kolayca part time iş bulabilirsiniz. 

 

Şehir içinde otobüs ve minibüslerle kolayca seyahat edebilir, bölgedeki arkeoloji ve etnografya müzeleriyle genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Dilerseniz şehirdeki tarım ve sanayi bölgelerinde okuduğunuz bölümle ilgili kalıcı işler de bulabilirsiniz.

Aydın: Ege’nin Saklı İncisi

“Ege’nin incisi” denince akla İzmir ve Muğla gibi popüler tatil yöreleri gelir. Oysa Ege’nin yaşam kalitesi en yüksek şehirleri arasında, görkemli tarihiyle dünyanın ilgisini çeken Aydın da bulunur. 

 

Adnan Menderes Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Aydın’da Didyma, Alabanda, Nysa, Alinda, Magnesia gibi dünyaca ünlü antik kentler yer alır. Bu sayede çok sayıda turist çeken şehir; tarih ve genel kültür bilginizi ilerletmenize yardımcı olur. 

 

Denize kıyısı bulunan ve Kuşadası, Didim, Akbük gibi turistik beldeleriyle eğitiminizi keyifli bir deneyime dönüştüren Aydın, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çok sayıda turistle tanışmak, yabancı dilinizi geliştirmek ve geniş bir dünya görüşü kazanmak için de tercih edilebilir. Şehir dışında üniversite okumak maliyeti 2020 yılında biraz yükselse de, Aydın’da hâlen son derece ideal fiyatlara kiralık ev bulabilirsiniz. 

 

Eğer siz de farklı bir şehirde üniversite okumak istiyorsanız bu hayalinizi son derece uygun fiyatlarla gerçekleştirebilirsiniz. Masraflarınızı düşürmek içinse eşya satın alma yerine kiralama yöntemini tercih edebilirsiniz. Mobilyakirala’yı hemen ziyaret edin, birbirinden uygun kiralık eşyalar sayesinde üniversite hayalinizi yaşamaya hemen başlayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top
Yeni içeriklerden ilk sen haberdar ol! Bildirimleri aç Teşekkürler